Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Bij Burn Art Creations doen we er alles aan om een perfect product te leveren. We raden je toch aan om de bestelde producten na ontvangst meteen te inspecteren. Indien je niet tevreden bent over (een gedeelte van) de bestelling, kun je hiermee terug of retourneren via een pakketdienst zoals PostNL.

Je mag binnen de zichttermijn van 14 dagen (ingaand op de dag na ontvangst van het artikel) aan ons laten weten dat je van de aankoop af wenst te zien. Nadat je hebt aangeven de order te willen terugsturen, heb je nog een termijn van 14 dagen om de artikelen aan ons te retourneren. Je kunt dit op twee manieren doen: de bestelling terugbrengen of de bestelling met bijvoorbeeld PostNL aan ons retourneren. Als je een bestelling terugbrengt zijn er geen kosten aan verbonden. De kosten voor het retourneren via een pakketdienst zijn afhankelijk van de grootte van het pakket en voor rekening van de klant. Je kunt het pakket opsturen naar Burn Art Creations door een bericht te sturen naar info@burnartcreations.com.

Bestelling retourneren via een pakketdienst

Om een snelle afhandeling van je retourzending te kunnen garanderen vragen wij om eerst telefonisch of schriftelijk contact op te nemen met onze klantenservice via het contactformulier .. De kosten voor het retour zenden zijn voor rekening van de klant. Op de website van de pakketdienst kun je een inschatting zien van de te verwachte kosten, zoals bijvoorbeeld de kosten bij PostNL. Vraag bij het aanbieden van de retourzending om een verzendbewijs. Deze dien je goed te bewaren aangezien dit het bewijs van afgifte is en wij indien nodig hierom kunnen vragen.

Kan ik een artikel dat ik online besteld heb, ruilen bij Burn Art Creations?

Ja, je kunt er voor kiezen de bestelling gratis terug te brengen. Neem dan wel je bestelbevestiging mee die je per e-mail van ons hebt ontvangen, je mag hierbij ook de bestelbevestiging via je smartphone laten zien. Je kunt meteen een ander product kiezen of het betaalde bedrag retour ontvangen.

Kan ik mijn retourzending volgen?

Ja, als je de retourzending via bijv. PostNL verzonden hebt, ontvang je een Track & Trace code waarmee je de status van het pakket kan volgen op de website van PostNL.

Wat zijn de retourneervoorwaarden van Burn Art Creations ?

Als je niet tevreden bent over een artikel is het mogelijk om dit artikel te retourneren. Wij willen je vragen om bij het retourneren rekening te houden met de volgende punten, indien je in aanmerking wilt komen voor volledige vergoeding:

  • Voldoende gefrankeerd zijn;
  • Binnen de zichttermijn van 14 dagen na levering moet bij de klantenservice worden gemeld dat het artikel geretourneerd gaat worden of moet het artikel al geretourneerd zijn (inclusief mededeling waaruit jouw wens tot herroeping blijkt). Na een eventuele aanmelding heb je nogmaals 14 dagen om de artikelen te retourneren;
  • Het artikel moet in de onbeschadigde, originele verpakking zitten, indien redelijkerwijs mogelijk. Indien dit niet het geval is, zullen wij een bedrag op de totaalwaarde in mindering brengen bij terugbetaling;
  • Het artikel moet compleet geretourneerd worden;
  • Het artikel is niet gebruikt of beperkt gebruikt om naar alle redelijkheid noodzakelijk het product te beoordelen;
  • Je krijgt het retourbedrag zo spoedig mogelijk retour, uiterlijk 14 dagen na ontbinding*. Indien je de volledige order retour stuurt, ontvang je het volledige aankoopbedrag met eventuele verzendkosten voor de heenzending binnen 14 dagen retour. Wij betalen je terug met
    hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht;
  • Wanneer je ervoor kiest om zelf de retour naar ons magazijn te versturen, kost dit u gemiddeld €6,- per pakket. Wanneer het gaat om grote of zware producten die niet met een reguliere vervoerder teruggestuurd kunnen worden, kost het ongeveer € 30,- om te retourneren.
  • N.b. ontbinding is het moment dat je aangeeft je order zonder verdere opgaaf van reden op te willen sturen. Wij gaan over tot terugbetaling op het moment dat het product hier terug ontvangen is of op het moment dat je het bewijs van retourzending kan overleggen.